In 1985 studeerde ik af aan de Gerrit Rietveld academie, afdeling architectonische vormgeving.

Vanaf die tijd heb ik m’n eigen buro gehad en werkte soms samen met andere ontwerpers zoals Jan-Marc van Eendenburg, Toula Alexander, Hillen Interieurarchitectuur, De Vries Sas Bouma.

De opdrachten variëren van styling via inrichtingen tot en met complete verbouwingen; zij betreffen cafés, restaurants, particulieren, kantoren, winkels, een health and spa, een bioscoop, hotelappartementen tot en met kerstdecoraties.

Soms behoeft een ruimtelijke structuur weinig verandering maar vaak wint het ontwerp aan helderheid door funkties samen te ballen waardoor men de opnieuw georganiseerde ruimte heel anders ervaart. Ook kan dan rekening gehouden worden met een geïntegreerde verlichting alsmede custom-made keukens, badkamers en meubels, waarbij door de goede samenwerking met aannemer en meubelmaker een optimaal resultaat ontstaat.

Portretfoto Aart Fastenau

Na voltooing van het ruimtelijk verhaal (de basis), volgt de invulling zoals stoffering, meubels, verlichting en kleuren, waarbij goed wordt gekeken naar de sfeer en de situatie van het huis.

Het proces gaat als volgt: allereerst wordt een programma van eisen gemaakt waarbij goed wordt geluisterd naar de wensen van de opdrachtgever.

Dan maak ik de volgende presentaties: eerst een schetsplan , daarna een definitief ontwerp bestaande uit plattegronden, aanzichten, doorsneden, perspectieven, details en een lichtplan alsmede dokumentatie van meubels, verlichting, hang- en sluitwerk, stoffen en een kleurenplan. Daarnaast worden ook aanbesteding bouwcontrole en oplevering verzorgd.

Als eindresultaat zie ik graag een prettige, frisse, elegante ruimte, waarin de opdrachtgever de mogelijkheid behoudt om zijn of haar persoonlijkheid tot uiting te brengen.